Hala Sortare Deseuri Reciclabile

Hala de sortare de deşeuri reciclabile a fost inaugurată în data de 8 decembrie 2010 şi satisface cele mai riguroase cerinţe româneşti cât şi cele ale Comunităţii Europene. Înfiinţarea halei de sortare a avut drept scop asigurarea tratarii corespunzătoare a deşeurilor menajere şi industriale colectate separat din zona metropolitană Oradea şi judeţul Bihor.

Hala de sortare are scopul de sortare mecanică şi manuală a deşeurilor precolectate pe fracţii uscată-mixtă, după care fracţiile sortate sunt balotate şi stocate în vederea valorificării acestora. Scopul sortării este de a reduce volumul deşeurilor care urmează să fie eliminat în depozitul de deşeuri iar prin reciclarea acestora se economisesc resursele naturale şi de energie.

Dupa selectare partea nereciclabilă se va valorifica energetic prin co-incinerare.

Suprafaţa de bază a halei de sortare este de 2500 mp, fiind o hală închisă realizată pe structură metalică uşoară. În această clădire sunt amplasate atât echipamentele tehnologice pentru sortarea deşeurilor, cât şi blocul social-administrativ.

Elementele principale ale echipamentului de sortare sunt următoarele:
– desfăcător saci (pentru deşeurile preluate în saci de plastic)
– ciur rotativ
– cabină sortare
– boxele pentru deşeurile sortate
– separator magnetic
– presa de balotat
– benzile transportoare aferente.

Capacitatea staţiei de sortare este de 35 000 tone deşeuri/an cantitate de deşeuri sortate şi balotate. Deşeurile balotate pe categorii sunt depozitate în hala pentru valorificarea lor, de unde se livrează clienților noştri pe baza contractelor existente.

Deşeurile reciclabile sortate sunt acceptate pe gratis în hala de sortare!

Produsele noastre sunt selectate cu mare atenţie pe sortimente, culori  şi compoziţie. Acestea  includ următoarele categorii:

  1. flacoane PET
  2. folie
  3. materiale plastice de diferite tipuri
  4. hârtie
  5. carton
  6. doze de aluminiu
  7. sticlă
  8. deşeuri mixte valorificabile energetic, etc.

Pentru orice informaţie vă rugăm să ne contactaţi fără ezitare!