SC ECO BIHOR SRL

Str. Matei Corvin 327,
Oradea, 410131, Bihor
Tel. +40-259-414109
Fax +40-259-433262
center@ecobihor.ro
descarcare  descarcare

Depozitul Ecologic de Deseuri Nepericuloase

Depozitul ecologic Oradea a fost astfel realizat încât deseurile depozitate sa nu aiba un efect negativ asupra factorilor de mediu: apa, aer, sol.

Protectia solului si a apei freatice s-a realizat prin constructia unei izolatii multistrat la stratul inferior al depozitului si dotarea acestei cu un sistem complex de canalizare care colecteza apele pluviale cazute pe suprafata deseurilor.
Apele astfel colectate sunt înmagazinate într-un bazin impermeabil, urmând ca acestea sa fie epurate.

Sistemul multistrat de izolatie consta din:
- 30 cm dig de separare tronsoane din pietris sort 16/32
- 50 cm pietris sort 16/32
- 1200 g/m geotextil de protectie
- geomembrana HDPE 2.5 mm
- sistem geoelectric de monitorizare
- plapuma bentonitica, Bentofix
- 50 cm izolatie minerala naturala , argila (k = 10 -8 m/s)
- radier

Eventualele sparturi a membranei HDPE se vor detecta cu o precizie de 50 cm cu ajutorul sistemului de monitorizare geoelectric format din retele electrice si senzori asezati sub membrana.

Protectia aerului consta din captarea gazelor produse ca urmare a proceselor de descompunere anaerobe a materiei organice din deseuri. Aceasta captare se realizeaza cu ajutorul unor puturi amplasate vertical în masa deseurilor. Biogazul colectat se va putea utiliza ca o sursa de energie în apropierea depozitului.

În final depozitul este acoperit cu un strat de izolatie similar celui prezentat mai sus (vezi foto 1) cea ce va elimina orice infiltratie a apei în depozit. Depozitul astfel închis se va acoperi cu 2m de sol vegetal si se va înierba, astfel se va integra din nou în anturajul si peisajul natural. (vezi foto 3).

Depozitul va putea fi reintagrat în viata noastra de zi cu zi putând deservi o gama larga de activitati, în principiu pentru scopuri recreativ: parcuri, terenuri de golf, centru educational, etc.

 

S.C. ECO BIHOR S.R.L.
Copyright 2006-2011

Home ~ Prezentare ~ Noutati ~ Foto ~ Contact
x7 Oradea